fredag den 6. maj 2011

Apocalypse Now Redux - 1


Resume:

Filmen lægger ud med at introducere os for den udbrændte Kaptajn Benjamin Willard(Martin Sheen), en efterretningsofficer tilhørende 173.luftbårne regiment. Han er netop vendt tilbage til Vietnam efter et mislykket ophold hjemme i staterne, hvor han blev skilt og derfor efter alt at dømme intet har at vende tilbage til.

Efter en ugelang druktur, bliver han under eskorte ført til militærbasen i Nha Trang, hvor tre mystiske mænd, inklusive en general, give ham til opgave at finde og eliminere den indtil da højtbesungne krigshelt Oberst Walter E. Kurtz(Marlon Brando) Han har efter deres mening, været for længe i felten, ”gone native” om man vil, og bør derfor fjernes fra sin post.

Resten af filmen former sig som en lang rejse op ad den gådefulde fiktive flod Nung. Sammen med besætningen på den patruljebåd som har fået til opgave at bringe ham frem, møder han undervejs, blandt andre den excentriske Oberst Kilgore og hans luftbårne kavalerister, samt længere oppe ad floden, på kanten af junglen, en gruppe playboy-piger som i et stort anlagt sex-show underholder en blandet flok soldater og sømænd.

Rejsen forsætter forbi den Dante lignende Do-Long bros infernalske meningsløshed og ender langt om længe ved et gammelt tempelkompleks et sted i Cambodjas jungle. Her har Kurtz forskanset sig med sin hær af indfødte samt overløbne amerikanere. På trods af at Kurtz ved at Willard er sendt ud for at dræbe ham, lader han ham leve. Gennem en række nærmest uforståelige monologer, forsøger Kurtz at gøre sig forståelig over for Willard.

Men filmen ende med at Willard slår Kurtz ihjel, hvorefter han sammen med det sidste besætningsmedlem fra den patrulje båd som førte ham op ad floden forlader lejren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar